Bloemen verzorgen

Word jij net als wij ook altijd blij van een prachtig boeket verse bloemen? Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Door je bloemen goed te verzorgen kun je hier zelf voor zorgen! In dit artikel geven wij 6 eenvoudige tips waardoor jouw verse bloemen langer mooi in de vaas blijven staan.  Onze bloemiste Marloes geeft ook drie persoonlijke tips om je bloemen te verzorgen , zodat je bloemen langer vers blijven.

Hoe kan ik mijn bloemen verzorgen?

Met deze verzorgingstips blijft jouw bos bloemen extra lang mooi!

 1. Schone en grote vaas
  Zorg ervoor dat je de bloemen in een schone vaas zet. Zo verklein je de kans op bacteriën die de bloemen eerder kunnen laten bederven. Een vaas maak je makkelijk schoon met een druppeltje chloor en warm water.
 2. Afsnijden
  Voordat je de bloemen in de vaas zet, snijd je de stengels schuin (45˚) af. Gebruik een scherp en schoon mesje.
 3. Hoeveel water doe je in de vaas met bloemen?
  De meeste bloemen doen het het best als je ze na het afsnijden in lauw water zet. Vul de vaas niet meer dan ¾ deel met water.
  Bloemen die uit bollen groeien, zoals tulpen, kun je beter in koud water zetten. Tulpen hebben slechts een bodempje water nodig.
 4. Gebruik snijbloemenvoeding.
  In de bloemenvoeding van Chrysal zitten de ingrediënten voor de bloemen om te kunnen bloeien, groeien en leven. Een schepje suiker in het water kan ook als voedingsmiddel fungeren.
 5. De plaats van de vaas
  Het is beter om de bloemen niet in de volle zon, bij de verwarming, haard of op de tocht te zetten. Zet de vaas ook niet in de buurt van fruit.
 6. Onderhouden
  Je moet het bloemen water regelmatig verversen of bijvullen, dan heb je het langste plezier van je bloemen. Snijd om de 3 of vier dagen weer een stukje van de steel af.

Extra bloemen verzorgingstips van Marloes.

 1. Laat de bloemen even op kamertemperatuur komen, voordat je ze in de vaas met water zet.
 2. Haal de bladeren die onder waterniveau aan de stengel zitten eraf. Deze bladeren kunnen anders gaan rotten en daarmee bacteriën in het water brengen die de andere bloemen eerder kunnen laten bederven.
 3. Haal verwelkte bloemen meteen uit de vaas. Deze bloemen maken ethyleen aan, waardoor de andere bloemen ook eerder kunnen gaan verwelken.

Geniet van je prachtige bos verse bloemen! 

Eenvoudig bloemen bestellen en bezorgen.

Met deze tips van Marloes geniet je nog langer van je bloemen.
Wil je de tips meteen kunnen uitproberen? Bestel hier een mooi boeket naar keuze ->

Fleurtjedag bloemiste Marloes geeft 6 eenvoudige tips om je bloemen te verzorgen.