15 voorbeeldteksten voor op een kaartje

15 voorbeeldteksten voor op een kaartje

Jubileum Lezen 15 voorbeeldteksten voor op een kaartje

Geen idee wat je op een kaartje moet schrijven? Gebruik deze 15 voorbeeldteksten om je boodschap goed over te brengen.

Verjaardag collega. Gefeliciteerd!

 • Hé toffe collega, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een mooie dag en vooral een fantastisch nieuw levensjaar van!
 • Vandaag is jouw verjaardag. Hieperdepiep hoera, gefeliciteerd collega!  We wensen jou een mooi, gezond, liefdevol en hartverwarmend jaar toe. Een hele fijne dag!
 • Er is één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien dat ben jij. Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een spetterende dag van !
 • Lang zal je leven, lang zal je leven in de gloria. Hieperdepiep, hoeraaaa! Fijne collega, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Van alles wat je wensen zou… dat wens ik jou!
 • Een fijne verjaardag voor een fijne collega, en vooral een fantastisch mens! Van harte gefeliciteerd!

Voorbeeldtekst jubileum collega. Voor de jubilaris.

 • 12,5 jaar in dienst bij ons bedrijf. Al 12,5 jaar ben jij een fijne collega.
  Wat een mooie mijlpaal! Van harte gefeliciteerd, collega! Wij zijn blij en trots dat we al zo’n mooie periode met je mogen samenwerken. En we hopen er nog vele jaren aan vast te mogen knopen. 
  Bedankt voor jouw inzet en al het goede werk!
 • Vandaag ben je 25 jaar werkzaam bij ons bedrijf. Wat een fantastische prestatie en mooie mijlpaal. We willen je van harte bedanken voor alle inzet, enthousiasme, collegialiteit, kennis en goede werk de afgelopen jaren. Dat verdient een feestje! We kijken er naar uit om samen met jou te proosten op de toekomst!

Voorbeeldtekst lieve wens bij pensioen collega.

 • Je gaat met pensioen. En dat doet ons toch wel een beetje pijn. Maar we gunnen het je van harte. We wensen je een mooie, fijne, ontspannende, inspirerende, gezonde en hartverwarmende tijd toe. En we hopen dat je kan genieten van het feit dat je elke dag opnieuw kan bepalen en doen wat je het liefste doet. Wat een heerlijkheid en mooi vooruitzicht! We zijn ontzettend dankbaar dat we zoveel van je hebben mogen leren. En dat we jou zo lang collega hebben mogen noemen, en dat blijven we dan ook gewoon doen. Kom nog eens langs voor een koffie of lunch, want we horen heel graag hoe het met je gaat!

Wenskaart afscheid collega.

 • Een topper van een collega gaat ons verlaten. Wat jammer! Je nieuwe collega’s boffen maar met jou als nieuwe aanwinst. Wat hebben wij veel mooie dingen samen meegemaakt. Ik heb er echt van genoten om met je te mogen samenwerken en van je te mogen leren. Ontzettend bedankt daarvoor, we gaan je je missen!
 • Lachen, gieren, huilen, heel hard werken, koffie drinken, doelen behalen, kletsen en veel leren. Afscheid nemen is niet leuk. Maar wat heb ik een toffe tijd gehad met jou. Je was echt een fijne collega met een flinke dosis energie, humor, kennis en professionaliteit. De perfecte mix. Ik wens je veel succes, plezier en geluk in je verder carrière. En uit het oog is niet uit het hart. Laten we snel nog eens samen een drankje doen.   

Hartverwarmend kaartje beterschap collega.

 • Je hebt ons flink laten schrikken, zeg. En jezelf vast ook! We waren erg blij om te horen dat het inmiddels al weer iets beter met je gaat. Het woord ‘beterschap’ is snel geschreven, maar we wensen je van harte een voorspoedig herstel toe. Houd je sterk en blijf vol goede moed. We hopen je snel weer te zien of van je te horen. Want we missen je hier enorm op kantoor.
 • Een opkikkertje speciaal voor jou. Wat een pech! Hopelijk voel je je snel weer beter.
  Als we iets voor je kunnen betekenen dan laat het ons weten. We helpen je graag!

Wens bij geboorte kind van collega.

 • Welkom op de wereld, lieve Sam! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en broertje.
  We wensen jullie veel geluk, liefde en gezondheid samen.
 • Hoera! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon/dochter. Een nieuw begin, een nieuw leven, een nieuwe fase, een kersvers gezin.
  We wensen jullie al het geluk van de wereld en veel prachtige momenten toe!


Schrijftips voor de juiste tekst op een kaart:

Soms kun je niet makkelijk de juiste woorden vinden om een persoonlijke boodschap op het kaartje te schrijven. Hopelijk hebben deze voorbeeld teksten je een beetje op weg geholpen en geïnspireerd. Vind je het nog steeds lastig? Patty geeft je enkele schrijftips:

 1. Volg altijd je gevoel en je hart. Zet de ontvanger van het kaartje in gedachte voor je neus. Kijk hem of haar in de ogen aan en spreek uit wat je degene wenst. Als je je wens zou uitspreken, welke woorden kies je dan? Gebruik precies diezelfde woorden op papier.
 2. Maak het persoonlijk. Wat zijn leuke momenten die jullie samen hebben beleefd? Waar houdt iemand van? Wat doet iemand graag in zijn vrije tijd? Probeer het zo persoonlijk mogelijk te maken en benoem die bijzondere details en momenten in je tekst waar het kan.
 3. Zijn de juiste woorden niet te vinden. Of zijn er geen woorden die het gevoel goed kunnen beschrijven. Schrijf dat dan op: “ik heb niet de juiste woorden. Het enige wat ik je wil wensen is…” Of schrijf alleen op: Ik denk aan je, of weet dat ik er voor je ben. Of schrijf alleen je naam in het kaartje. Het gaat er om dat je aan iemand gedacht hebt en dat wilt laten weten middels het kaartje. Het gaat om het gebaar niet alleen om de tekst in het kaartje.
 4. Een handgeschreven kaartje vind ik zelf het allerleukste. Ik schrijf altijd eerst snel een tekst op een kladbriefje, zodat ik het alleen nog maar netjes hoef over te schrijven op de kaart.

Hopelijk hebben deze voorbeeld teksten je kunnen inspireren en ben je aan het schrijven geslagen. Mocht je er nog niet helemaal uitkomen? Samen schrijven we een tekst die past bij jou en je bedrijf of onderneming.

Doorgaan met lezen