Over Fleurtjedag.

ONZE GROOTSTE DROOM

Wij zijn Marloes en Patty. Onze grootste droom is dat Fleurtjedag bijdraagt aan meer verbondenheid op de werkvloer. Dat medewerkers en relaties zich gewaardeerd en gezien voelen. We hebben zelf ervaren hoe groot de impact kan zijn van verbondenheid met en betrokkenheid van een werkgever. We geloven dat dit voor ieder bedrijf mogelijk is en dat Fleurtjedag dit goede gevoel kan verspreiden. We nemen je graag kort mee in ons verhaal.

over fleurtjedag_marloes en patty
marloes van den oord patty de vaan fleurtjedag

Over Marloes.

IC-VERPLEEGKUNDIGE IN DE ROZEN

Ik groeide op tussen de bloemen: mijn ouders namen de kwekerij van opa over. Als kind was ik dan ook veel op het land te vinden. Maar nadat ik de film Annie zag, wist ik het zeker: ik wilde een weeshuis beginnen, maar niet zoals de nare Miss Hannigan uit de film. Bij mij zou het zou een gezellig, warm thuis zijn met goede zorg.  Het werd uiteindelijk helemaal geen weeshuis, maar een intensive care. Ik werd namelijk IC-verpleegkundige.

Een grote ommekeer
Met liefde en plezier heb ik jaren op de IC gewerkt. Toch kruipen de bloemblaadjes waar ze niet gaan kunnen. Want ik besloot om in het weekend rozen te gaan verkopen vanuit een winkelpand aan huis. Ik kocht een krijtbord op Marktplaats, zette dat aan de kant van de weg en Fleurtjeweekend was geboren. Twee jaar later had Fleurtjeweekend zoveel klanten dat ik met pijn in mijn hart het ziekenhuis vaarwel moest zeggen. Geen makkelijke beslissing, maar ik moest kiezen. En wilde graag al mijn aandacht aan Fleurtjeweekend geven. Daar heb ik geen spijt van, want het cliché heeft zich inmiddels bewezen: wat je aandacht geeft, groeit!

Attent op een gemakkelijke manier
Als eigenaar van Fleurtjeweekend in het Brabantse Haarsteeg ben ik een echte lokale ondernemer. Ik ken mijn klanten, weet wat er bij hen leeft en ik maak graag tijd voor een praatje. Fleurtjeweekend is geopend in het weekend voor particulieren. Maar toen mijn man thuis kwam van zijn werk met een bosje bloemen dacht ik: Oei,dat kan anders! Sindsdien maak ik de mooiste boeketten voor bedrijven met de kwaliteit en stijl die men van Fleurtjeweekend gewend is! Omdat we alle dagen van de week de dag mogen fleuren van vele medewerkers hebben we deze onderneming “Fleurtjedag” genoemd.  Mijn lokale ondernemersmentaliteit breng ik ook graag terug in Fleurtjedag. Ik wil jouw bedrijf echt leren kennen, zodat ik weet wat er speelt en leeft. Met veel liefde en aandacht selecteer ik de bloemen en andere cadeaus die passen bij jouw bedrijf. Ik help anderen graag om attent te zijn op een hele gemakkelijke manier.

Over Patty.

ALLES IS FAMILIE

Mijn vader komt uit een Brabants boerengezin en mijn moeder heeft voor een deel Nederlands Indisch bloed. Alles draaide bij ons om familie,  samenzijn, gezelligheid en samen eten en drinken. Opgegroeid in zo’n warm en verzorgend nest, ben ik altijd op zoek naar verbinding. Ik geniet ervan om attent te zijn naar anderen. Ik onthoud jouw verjaardag, trouwdag en lievelingseten. Ik zoek altijd naar de verdieping in een relatie, ik wil je echt leren kennen. Ik besteed aandacht aan details en sfeer en doe graag net even wat extra’s.

In mijn werk ben ik ook altijd op zoek naar een sfeer waarin ik die verbinding, dat teamgevoel en gemoedelijkheid terug kan vinden. Ik vind het fijn om met zoveel aandacht en betrokkenheid voor anderen in het leven te staan. Ik weet wat dat vroeger met mij deed, het gevoel dat ik ertoe doe, dat je gezien wordt en dat gevoel wil ik anderen ook geven.

Verbinding verloren
Vele jaren heb ik gewerkt bij werkgevers waarbij ik deze verbinding voelde. Dat zijn de bedrijven waar ik met veel plezier en grote motivatie gewerkt heb. Ik werkte voor een zeer attente directie en heb ervaren hoe fijn het is als je je gewaardeerd en gezien voelt binnen een bedrijf.

In die periode was mijn bijnaam “chef attente zaken”, omdat ik met veel plezier personeelsevents organiseerde en altijd op zoek was naar leuke incentives voor collega’s. Ik was helemaal in mijn element omdat ik mensen met elkaar kon verbinden en kon bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur.

Na een switch van functie kwam ik terecht bij een afdeling waarbij ik een heel zelfstandige functie had. Ik was veel alleen op pad en verloor de verbinding met collega’s, mijn team en uiteindelijk mijn werkgever. Ik was op zoek naar een warm nest, maar ik voelde me verloren. Ik kon niet meer functioneren met het gevoel dat mijn werk niet gewaardeerd, gezien of erkend werd. Ik was volledig lamgeslagen. Ik wist zeker dat er verandering moest komen, mijn werkplezier en motivatie was volledig verdwenen. Ik was de energieke en werklustige Patty even helemaal kwijt.

De ultieme match
Precies op dat moment ontstond een keerpunt in mijn leven. Samen met Marloes ging ik naar een event voor persoonlijke ontwikkeling. Marloes wilde Fleurtjedag doorontwikkelen en had grootse plannen. Zo groots, dat ze dit graag samen met iemand anders wilde oppakken. Ik was op zoek naar een manier van werken waarbij ik weer vorm kon geven aan mijn kernwaarden ‘verbinding en je thuis voelen’. Je voelt ‘m al aankomen. We raakten aan de praat over Fleurtjedag en zijn daar nooit meer mee gestopt.

Patty de vaan fleurtjedag
over fleurtjedag_marloes en patty

Over ons.

WAARDEVOLLE VERBINDING VOOR IEDEREEN

De perfecte match was snel gemaakt.  Patty vindt nieuwe concepten opzetten, inclusief de marketing eromheen, fantastisch. Marloes, is de creatieveling. Zij bedenkt mooie bloemcreaties, is altijd op zoek naar cadeaus en stelt de leukste waarderingspakketjes samen. Patty verwerkt die ideeën dan direct in een aanbod en campagne. Marloes legt de bal altijd klaar voor het goal en Patty schiet ‘m erin!

Door Fleurtjedag kunnen we  bedrijven en ondernemingen helpen om ook meer verbinding maken met collega’s en relaties. Om hun waardering op een makkelijke manier te uiten.  Dat kunnen we eigenlijk geen werk noemen, dat is voor ons echt enorm genieten. Daar worden we oprecht elke dag weer blij van.

Over haar compagnon zegt Marloes: “Patty is ontzettend zorgzaam en attent. Ze zal altijd vragen hoe het met je gaat. Hoe je weekendje weg was. Hoe die belangrijke afspraak is gegaan. Dat onthoudt ze allemaal.”

Wat Patty van Marloes vindt? “Marloes brengt mensen bij elkaar en zorgt dat er niemand vergeten wordt. Ze is ook supersociaal, Marloes trekt mensen aan en kan echt met iedereen goed overweg. En ze is een ontzettend harde werker.”